Friday 5 February 2016

ERASMUS: Walk in Gothenburg's Harbor and Beautiful Sunset

V neděli ráno jsem se probudila, vykoukla z okna, uviděla sluneční paprsky prodírající se mraky a honem svolala ostatní, abychom šli na procházku, protože přece nebudeme sedět doma nebo hrát pingpong (z minula už víte, že trénujeme minimálně na mistrovství světa!) , když je venku tak hezky...
When I woke up on Sunday morning, looked out of my window and saw the sun trying to fight the clouds I immediatelly told to others that we need to go out for a walk if it's such a nice weather outside...


Ono to počasí ale nakonec nebylo žádnou výhrou... Sluníčko sice na obloze (neúspěšně) bojovalo s mraky, my ale na zemi sváděli boj s větrem. A já ho prohrála na plné čáře :) Už po vystoupení z tramvaje nám bylo jasné, že za oknem jsme si tu teplotu představovali jinak, hned jak jsme ale došli k řece a později k přístavu jsme teprve poznali, jaké to je, když vám mrzne celý obličej. Göteborg je město krásné a přístavy mám ráda, takže se mi ta procházka vlastně líbila, to jsem ale ještě nevěděla, že kvůli ní od pondělka budu nemocná. A protože mám momentálně pocit, že bych potřebovala dýchat kůží, abych se normálně nadechla, tak rovnou přiznávám, že tahle procházka za to vážně nestála... Do přístavu se tedy znovu podívám až bude o hodně tepleji! Jestli to někdy bude :)
Snad se vám ale budou fotky líbit a dýchne z nich na vás ta industriální přístavní atmosféra... 
A nesmím zapomenout na ten nádherný západ slunce, který jsme viděli potom, co jsme se hezky dlouho ohřívali v kavárně nad hrnkem horké čokolády :)
Posílám pozdravy do Čech!
But the weather wasn't that good... not at all. Sun was (unsuccessfully) fighting the clouds in the sky and we were battling strong wind. And I definitely lost :) We found out that the weather looked a lot different from behind the window right after getting out of the tram, and when we reached the harbor we could really feel our faces freezing. Gothenburg is beautiful and I really like walks in harbors so I actually enjoyed it but that was before I found out how ill I am on Monday. And I still am... so it was not worth it to be honest. Next time I'll go to the harbor it needs to be really warm! If that ever happens here :)
But I hope you'll like the photos and that you'll feel the industrial harbor atmosphere...
Oh and I can't forget that beautiful sunset that we were lucky to see after coming out of coffee house where we tried to warm ourselves up with hot chocolate :)
Greeting from Gothenburg!





























1 comment: