Thursday 31 December 2015

From 2015 straight to 2016

Máme tu konec roku. Konec, který je pro mne velmi těžký...
It's the end of the year. End which is really hard for me...


Letos jsem se necítila na žádné velké silvestrovské oslavy a po včerejším večeru jsem je zavrhla úplně. Víte, že máme od soboty doma nádhernou štěněcí fenečku, bohužel za ni a její život budeme muset ještě pořádně bojovat. První veterinářka nad ní už pomyslnou hůl zlomila, my se ale nechceme tak lehce vzdát, a tak máme v úterý schůzku se specialistou. Nepíše se mi o tom lehce, protože ta nejistota je opravdu hrozný pocit a ještě několik dní to musím vydržet. Probrečela jsem včerejší večer a dnešní den se mi do očí slzy vlévají každou chvilku... Nepíše se mi o tom lehce, tak vás jen poprosím o shovívavost, protože minimálně do úterý žádný článek nepřidám. Nálada na to prostě není a já se tu nechci přetvařovat. Tak nám prosím držte palce!

Ale jak jsem psala výše, žádné velké oslavy konce roku 2015 jsem stejně nechystala. Tak nějak pro mě už třetím rokem změna číslice na konci letopočtu nic velkého neznamená. Dřív jsem razila heslo: New Year New Me, ale už mě to přešlo. Z jednoho roku přecházím rovnou do druhého. Ono se totiž opravdu nic nemění. Nebo ano, mění, ale to je změna celoroční, celoživotní. Samozřejmě si tedy vždy přeju, ať následující rok rokem dobrým, šťastným, plným zážitků a úspěchů, ale už jsem zjistila, že za to všechno můžu stejně jen já s případnou pomocí náhody, osudu, vesmíru, Boha, říkejte tomu jak chcete. Takže vlastně sobě i vám přeju zdraví, sílu, odvahu, pevnou vůli a chuť bojovat. Jen s nimi můžeme ten rok 2016 prožít alespoň trochu podle našich představ :) Více v článku!


Letos ani nebudu psát shrnutí roku 2015, i když mě na ostatních blozích tyhle články vážně baví. Navíc mě teď trošku rozptýlí. Sama svůj rok ale momentálně shrnout nedokážu. Vlastně ani nevím, jestli byl dobrý, nebo špatný. Vlastně vím. Špatný nebyl. Zážitků mám spoustu a hlavně se mi letos podařilo docela dobře poznat samu sebe a začít se takovou i přijímat. Za spoustu věcí se můžu poplácat po ramenou, ale také by se našlo něco, co jsem úplně nezvládla. Takový je ale život a takový mě baví. Ano, život mě vážně baví i se všemi těmi překážkami.

V něčem ale pro mě rok 2016 bude nový, to už vím teď. Za 14 dní odjíždím na Erasmus a budu 5 měsíců odloučená od své rodiny i přátel. Poprvé. A to mě může hodně změnit, především k lepšímu. To ale uvidíme až s odstupem... Možná i proto mi teď rok 2015 nejde správně ohodnotit. Na hodnocení potřebuju odstup. Kdo ví, třeba se tu rekapitulace roku 2015 objeví v březnu :)

Do dalšího roku sobě i vám tedy kromě výše zmíněných věcí přeju jen to nejlepší. Ať je to rok, na který můžeme vzpomínat hlavně v dobrém. Ať je to rok, ve kterém jsme sami sebou a ať jsme prostě šťastní. A pokud nás něco srazí na kolena, ať se nám podaří vstát a bojovat... Ono to za to totiž stojí!

A bude to znít jako klišé, ale nemůžu si odpustit a popřeju vám hlavně hodně zdraví. Sama vím moc dobře, jak může zdraví člověka omezovat. A to nejen to moje... snad trošku toho zdraví přáním pošlu i tomu našemu malému šmudlovi! A vám!

Šťastný nový rok 2016 přeju!

I wasn't going to do any special New Year's Eve celebrations this year and it's official after yesterday's evening. You know from previous posts that we've got new lovely puppy but unfortunately we'll have to fight hard for her and her life. The first vet we visited with her told us that here's nothing that we can do for her but we won't give up so easily. She's our little baby and we're going to meet specialist on Tuesday. It's hard to speak about it because it's hard to live with the uncertainity and it'll last for a few more days. I cried the whole yesterday's evening and I can't stop crying even today ... It's really hard to speak about it but I'd like to ask you to be patient with me because I won't post anything at least till Tuesday. I don't won't to force myself to pretend I'm fine. Please keep your fingers crossed for us!

But as I mentioned above I wasn't going to do huge celebrations this year. Since two years ago I don't feel like change of number at the end of year number means something special. When I was younger I felt like New Year New Me motto suits me perfectly but now anymore. I'm going from one year straight to another. Nothing changes actually. Or it does, but the change goes through the whole year, lifetime. Of course I do always wish that the next year is going to be good, happy, full of experiences and success but I've already found out that it's me who creates all of that, maybe with a bit of help from coincidence, destiny, universe, God, call it whatever you want. That means that I wish you health, stregth, courage, strong will and desire to fight. Only with this you can enjoy the 2016 at least a bit according to your dreams :)

I won't even write the sum up article of 2015 even though I like to read them on other blogs. It distracts me from reality now. However, I can't sum up my year now. I don't actually know whether it was good or bad one. Or I do. It wasn't bad. I've got many new experiences and this year I managed to get to know myself more and I started to like myself the way I am. I can definitely be proud of myself for many things that I've achieved but there were also some fails. That is life and that's how I like it to be. Yes, I really do enjoy life even with all these obstacles. 

But I already know that there is actually something that will be new in 2016 for me. I'm leaving for Erasmus in two weeks and I'm going to spend 5 months away from my friends and family. For the first time. And that can change me a lot, to the better. But I'll see that later. Maybe that's why I can't sum up my 2015. I need to see it and think about it from distance. Maybe I'll post the article about my 2015 in March then, who knows!

Expect all the things I've written above I wish you all the best to the next year. May it be the year that you can remember as good one. May it be the year that we've lived the way we wanted and when we were simply happy. And if antything will bring you down, may we be strong enough to get back up... It's actually worth it!

And it might sound like a cliché but I have to wish you good health. I know myself pretty well how health can limit us. And not only ours... that's why I wish the best of health to our little puppy too, hopefully it will help her! And to you!

I wish you happy new year 2016! 


12 comments:

  1. Míšo, už jsem to četla na instagramu... je mi jí moc líto, určitě to nevzdávejte a bojujte za ní, třeba se najde lékař, který jí pomůže.. je to holka bojovnice, tak to nevzdávejte :) A uvidíš, nový rok budeš mít super, tobě začne snad až odjezdem na Erasmus.. :D ale všechno dobře dopadne, uvidíš :)
    Getmovin by Deni

    ReplyDelete
  2. Držím moc palce ať to s fenečkou dobře dopadne a přeji hodně síly do toho Nového Roku 2016

    ReplyDelete
  3. Krásný článek a držím palečky do nového roku! ♥
    adele-bloguje.blogspot.cz

    ReplyDelete
  4. Stastnej 2016 i tobe, erasmus bude super, uvidis :)

    ReplyDelete
  5. Určitě to zvládne!:) Taky se přidám a popřeji ti šťastný nový rok. A mimochodem, ten Erasmus ti děsně závidím!:D:)

    ReplyDelete
  6. Držím s fenkou palce! Určitě se uzdraví :) Hodně štěstí v roce 2016 a ať si Erasmus! Doufám, že o něm aspoň něco napíšeš, protože mě fakt baví xd
    www.lucastirska.blogspot.cz

    ReplyDelete
  7. Drž sa tieto dni, určite to zvládnete! ♥ Tiež nie som na veľké oslavy Silvestra a vnímam to úplne podobne ako ty.

    31shadesofaubergine

    ReplyDelete
  8. Nedokážu si představit jak hrozné to pro tebe musí být, sama mám doma takového mého miláčka(sice kočičího ale je to také miláček), takže si nedokážu něco takového představit bez toho aniž by se mě to dotklo. Držím pěsti aby se tvůj miláček uzdravil, hlavně to nevzdávejte - budu na tebe moc myslet!

    ReplyDelete
  9. držím palce stou tvojou fenkou ja som tiež viac krát kôli našej si aj poplakala keď nás tiež trápila ale to už patrí do života

    ReplyDelete
  10. Šťastný nový rok aj tebe :) uži si to na Erasme a dávaj na seba pozor
    Jane´s World

    ReplyDelete
  11. Holky vsem vam moc dekuju jak za lrani, tak za drzeni palcu pro to nase steneci mimino :)

    ReplyDelete